במתכונת מקוונת, כשמאות השתתפו בשידור, מדריכי שה"מ ערכו אירוע לכבוד יום הביצה הבינלאומי – עם עם הרצאות מרתקות ועם מילים חמות לכל מי שהתמודדו עם התקופה המאתגרת
ענף ההטלה בישראל ציין את יום הביצה הבינלאומי על רקע תקופה מאתגרת, בה הוכיח הענף את חוסנו ויכולתו לשמור על יציבות ואספקה רציפה של אחד ממקורות החלבון המרכזיים במדינה. האירוע משמש הזדמנות לעצור ולהוקיר את העוסקים במלאכה, מגדלים, חוקרים, מדריכים, וטרינרים וכל מי שפועל יום ולילה למען קיימות הענף.
חגית ארזי, מנהלת בתחום בעלי כנף, הדגישה את רוח ההתנדבות והאחריות שהפגינו המגדלים: "החבר'ה בצפון פשוט היו גיבורים גדולים במלחמה, סיפקו לכל אזרח במדינת ישראל ביצים טריות ואיכותיות". היא הוסיפה ברכות לשובם של החטופים ותקווה לשובם של החטופים החללים.
ביטחון מזון ואיכות מקומית
הביצה נחשבת למוצר טרי, בריא וזול, בעל חשיבות אדירה בתזונת האדם, מה שמאפשר גם לאוכלוסיות עניות לצרוך אותו.
ניר פרוימן, מנהל אגף בכיר (ענפי בעלי חיים) , ציין כי ייצור ביצים "מהווה מקור חלבון קריטי וחלק בלתי נפרד מביטחון המזון של ישראל". "הנאמנות האינסופית של החקלאים לבעלי החיים ולאוכלוסייה סייעה לספק מזון טרי כך שלא נוצר חוסר כל התקופה".
נבות חקלאי, מנהל אגף א' (בעלי כנף ומדגה) סיפר על הקשיים: "גם כאשר המגדלים מקו העימות פונו למלונות בטבריה, הם נסעו כל בוקר או כל לילה שעות להתגנב ללול לאסוף ביצים. בהחלט ראוי להערכה".

מזכיר ארגון מגדלי עופות, מוטי אלקבץ ציין כי החשיבות של המגדלים ושל תוצרתם היא עליונה לביטחון המזון, כך שהמדינה תהיה מסוגלת לייצר את כל כמות המזון הנצרכת, כולל ביצים. הוא הדגיש את עמידות המגדלים שפעלו תחת הפגזות וסיכון חיים: "המגדלים בישראל שהוכיחו בימים לא של שגרה, בימים של חירום, בימים של הפגזות שהוכיחו את חוסנם ואת את הרצינות והנכונות וההקרבה שלהם כדי להגיע למושבים שנמצאים תחת התקפה". מוטי אף כינה את הביצה "מוצר על-מזון איכותי".

הדוברים הדגישו את היתרון הגדול של התוצרת המקומית. מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול, התייחס לנושא איכות הביצה אל מול יבוא: "אין ספק שביצים שמוטלות פה בארץ ומגיעות בשיא המהירות למקרר של הצרכן הרבה יותר טובות מביצים שמגיעות מיבוא ואיכותן מוטלת בספק". מוטי אלקבץ חיזק זאת וציין כי הביצה הישראלית נאספת ביום שבו היא מוטלת, מגיעה במהירות לתחנת המיון ומשם למדפים, וטריותה אינה מוטלת בספק.
פיתוח הענף וחידושים
במסגרת המדיניות הממשלתית, קיים דגש גדול על המעבר לגידול מטילות בלולים נטולי כלובים. לשם כך, מקיים התחום קורס לגדלי מטילות בלולים אלו, המתקיים באחוזת אוהלו על שפת הכנרת. ניר פרוימן הדגיש את חשיבות קורסים אלה ככלי להעברת ידע בין המדריכים לחקלאים. נבות חקלאי ציין כי התחום מקיים גם סקר ארצי של מגדלי מטילות בלולים שונים, שמטרתו לספק לחקלאים נתונים מקצועיים.
בנוסף, מתבצעות בדיקות איכות קפדניות. נבות חקלאי ציין כי ישנן שתי מעבדות משוכללות לבדיקות איכות הביצה – אחת בצפון ואחת במרכז – וכי נערכות בדיקות מעבדה הכוללות את לחות הביצה. מולי אמר כי המטרה היא להביא את הייצור המקומי לכך שיספק את כלל הצריכה האוכלוסייה ללא צורך ביבוא.
כתבה נרחבת על יום הביצה תובא בגיליון הקרוב של עיתון "משק העופות''












