משרד החקלאות מפרסם את התכנית הלאומית לביטחון מזון 2025-2050

הציבור מוזמן לעיין בטיוטת התכנית ולהגיש הערות עד 2 בנובמבר 2025. התכנית מבקשת להבטיח אספקת מזון בריא, בטוח ובר־השגה לכלל האוכלוסייה ולהיערך לאתגרי העתיד

משרד החקלאות וביטחון המזון פרסם השבוע את טיוטת התכנית הלאומית לביטחון מזון לשנים 2025–2050, ומזמין את הציבור הרחב, בעלי עניין ואנשי מקצוע להעביר הערות והשגות לקראת גיבוש התכנית הסופית.
התכנית, בהובלת משרד החקלאות ובשיתוף פעולה רב־משרדי, נועדה להבטיח אספקת מזון בריאה, בטוחה, מגוונת ובר־השגה לכלל אזרחי ישראל – הן בשגרה והן בעתות חירום.
לפי הודעת המשרד, התכנית נבנתה מתוך ראייה רחבה של איומי העתיד על מערכת המזון הלאומית, ובהם שינויי אקלים, מגפות, מלחמות, גידול אוכלוסייה, שחיקת משאבים ובזבוז מזון.

במסגרת המסמך נקבעו עשרה יעדים לאומיים ובהם:

  • הבטחת אספקת מזון רציפה גם בעת חירום
  • קידום תזונה בריאה ומאוזנת
  • חיזוק הייצור החקלאי המקומי
  • צמצום בזבוז מזון לאורך שרשרת האספקה
  • עידוד ייבוא מושכל וחדשנות בתעשיית המזון

הציבור מוזמן לעיין בטיוטת המסמך ולהגיש הערות ותובנות עד ליום ראשון, 2 בנובמבר 2025, באמצעות כתובת הדואר האלקטרוני:
Food.security@moag.gov.il

לצפייה בטיוטת התכנית המלאה באתר משרד החקלאות:
לחצו כאן להורדת המסמך (PDF)

לעמוד התכנית באתר הרשמי:
התכנית הלאומית לביטחון מזון – Gov.il

במשרד החקלאות מדגישים כי מדובר בתהליך שיתופי רחב שבו נבחנים היבטים כלכליים, חברתיים וסביבתיים של מערכת המזון הישראלית – כחלק מהיערכות ארוכת טווח לשינויים גלובליים והשפעתם על ביטחון המזון הלאומי.

 

כתבות נוספות