ישראל מצטרפת למדינות המתקדמות עם כניסת האיסור על הנשרה כפויה בתרנגולות לתוקף. לאחר שנים של מאבק מצד ארגוני זכויות בעלי חיים, נאסר השימוש בפרקטיקה
צילום המחשה: דני בלר
איסור על הנשרה כפויה בתרנגולות מטילות נכנס לתוקף ב-28 ביולי 2024, מה שהופך את הפרקטיקה לאסורה על פי חוק בישראל. ההנשרה הכפויה, שהייתה נהוגה בתעשיית הביצים לצורך הגדלת תפוקת הביצים, כללה הרעבה מתוזמנת של המטילות במטרה להאיץ את תהליך הנשרת הנוצות ולהכניס את התרנגולות למחזור הטלה נוסף.
ההנשרה הכפויה הייתה כרוכה ביצירת עקה קיצונית לתרנגולות באמצעות הרעבה שנמשכה בין שמונה לשנים-עשר ימים, וכן בהפחתת שעות האור בלול. מטרת הפרקטיקה הייתה לקצר את תקופת ההטלה הלא יעילה מבחינה כלכלית עבור המגדלים, אך על חשבון רווחת התרנגולות.
ההחלטה לאסור את הפרקטיקה התקבלה כבר ביוני 2022 כחלק מתקנות צער בעלי חיים הקובעות את תנאי הגידול וההחזקה של תרנגולות בתעשיית הביצים, אך יישומה התעכב עד כה. הסעיף הרלוונטי בתקנות קובע כי "לא יגרום אדם להנשרה כפויה בתרנגולת מטילה," והעונש למי שיפר את החוק הוא עד חצי שנת מאסר.
עמותת אנימלס, שפעלה במשך שנים רבות להפסיק את השימוש בפרקטיקה, ברכה על האיסור החדש, וקראה להמשיך וליישם את התקנות להחזקת תרנגולות, תוך קידום המעבר מלולי כלובים צפופים ללולים ללא כלובים, כפי שכבר נעשה במדינות מתקדמות כמו בריטניה, אוסטרליה וארצות הברית.