ביקוש עונתי במהלך חג הפסחא העלה את המחירים, אבל ארה"ב נמצאת עכשיו בתקופת "אחרי החגים" והביקושים הנמוכים מורידים את מחיר הביצים. כלכלנים מעריכים כי מגמה זו תימשך
צילום המחשה: Image by PublicDomainPictures from Pixabay
עניין של ביקוש עונתי: בחודשים האחרונים מחירי הביצים בארה"ב היו במגמת ירידה, אך הביקוש העונתי לכבוד חג הפסחא, שב והעלה אותם. על פי מדד המחירים לצרכן, מחיר הביצים לצרכן ירדו מ-4.82 דולר לתריסר ל-4.21 דולר בין ינואר לפברואר. המחירים המשיכו לרדת גם בתחילת מרץ, אך משרד החקלאות האמריקני דיווח כי מחירי הביצים הסיטונאיים שבו לעלות בשל הביקוש המוגבר לקראת חג הפסחא.
הביקוש לביצים מגיע לשיא מדי שנה בשל המסורות הקשורות לחג הפסחא. מחירי הביצים בשנה האחרונה היו הגבוהים ביותר בשנים האחרונות. מספר המטילות ירד במהלך השנים האחרונות בשל עלויות גידול גבוהות ומחירי ביצים נמוכים.
אבל מאז פברואר 2022, שפעת עופות פתוגנית מאוד הובילה לאובדן של 58.6 מיליון עופות ב-47 מדינות, בהם יותר מ-43 מיליון מטילות.
ההערכה היא כי המחלה פוגעת יותר בלהקות של מטילות ביצי מאכל מכיוון שהן נמצאות בהליך מתמיד של יצור הרבה יותר מאשר פטמים, מה שמגביר את הסיכון שלהן לחשיפה לפתוגן. לדוגמה, באפריל 2019, היו בארה"ב כלל 406 מיליון עופות, כאשר 344 מיליון מהן מטילות ביצי מאכל.
בדצמבר 2021 היו 327 מיליון מטילות ביצי מאכל והעלות הממוצעת לתריסר ביצים הייתה 1.79 דולר. התפרצויות שפעת העופות דווחו בשבע מדינות עד פברואר 2022 והמחירים עמדו אז על 2.05 דולר לתריסר ביצים, רמה שנשמרה עד עד מרץ. עד אפריל אבדו 23 מיליון עופות, כולל תרנגולות מטילות, פטמים, ברווזים ותרנגולי הודו. החלפת להקות מטילות לוקחת זמן, ויצרני ביצים מסחריים המשיכו להחליף מטילות כשהתפרצויות המשיכו לצוץ ברחבי הארץ. עדיין חסרות כ-12 מיליון מטילות על מנת להגיע לרמת מחירים סבירה. שפעת העופות ממשיכה להוות מקור לדאגה מכיוון שהיא מסתובבת להדביק אוכלוסיות של ציפורי בר.
מחיר השיא הקודם התרחש בספטמבר 2015 – 2.97 דולר לתריסר – והוא נובע גם להתפרצות של שפעת העופות במהלכה אבדו יותר מ-50 מיליון עופות מסחריים.