בשל התייקרות המזון לעופות: כבד האווז מתייקר

עוד תוצאה להתייקרות מזון העופות ברחבי העולם: יצרני כבד האווז הצרפתי צופים עלייה של 10% במחיר, בעקבות עליית מחיר המזון לעופות
מאת: דני בלר

כבד אווז הצרפתי, הנחשב למעדן, עלול להתייקר, אחרי שהיצרנים מתכוונים לגלגל את התייקרות המזון לעופות על הצרכנים. מדובר בעליית מחירים צפויה של 10% בעלויות, בעיקר בשל עליית מחירי הדגנים, המשמשים בהזנת האווזים.

מדובר במכה נוספת לענף המסעדנות ותחום הגורמה. המסעדות באירופה – עיקר שוק היעד של כבדי האווז, נסגרו לפרקי זמן ארוכים בשל מגפת הקורונה. אליה יש להוסיף התפרצות קשה של שפעת העופות באירופה, שהובילה להשמדת 3.5 מיליון עופות, בעיקר אווזים וברווזים.

מחירי הדגנים זינקו בחודשים האחרונים בבורסות הסחורות, על רקע חשש עולמי מפני ביקושים גדולים. החוזים העתידיים על התירס בארה”ב הגיעו לשיא שכמותו לא נרשם מאז יוני 2013. בשלושת החודשים הראשונים של 2021 זינק מחיר תערובות המזון לעופות בצרפת בכ-22%. כמו כן, זינקו מחיריהם של מתכות, קרטונים ופלסטיק, המשמשות לאריזות המזון – על רקע ההתאוששות של חלק מהכלכלות וחזרת השווקים להיקפי פעילות הקרבים לאלה שלפני מגפת הקורונה.

כבד אווז נחשב למעדן במטבח המערבי והאסייתי. בצרפת, הוא חלק מהמורשת הקולינארית צרפתית. עם זאת, ארגוני זכויות בעלי חיים מתנגדים לשיווקו, בשל הפגיעה ברווחת העופות וקוראים לאסור את השיווק שלו כליל.

 

כתבות נוספות

האם צפוי מחסור בעופות טריים?

בשל רצף החגים – חג הרמדאן, עיד אל פיטר ולאחריו חג השבועות עשוי להיווצר מחסור בעופות טריים בלבד ברשתות השיווק. בעופות הקפואים – לא צפוי

איך למזער את הרס הרפד בגיל הצעיר

למה הרפד נהרס ומתגבש באופן פתאומי בגיל הצעיר למרות שהצפיפות עדיין נמוכה? התופעה קורית כיוון שאוורור המינימום אינו מתעדכן בהתאם לעלייה בצריכת המים והפרשת המים