האם תחליפי בשר עוף טבעוניים מהווים איום על יצרני בשר הפטם?

בכל העולם קמות חברות חדשות ליצור תחליפי בשר ללא בשר. ניכרת היטב מגמת פיתוח מואץ של טכניקות יצור חלבון לא בשרי. כבר עכשיו, אפשר לראות בשווקים ובמרכולים מוצרים מתועשים של תחליפי בשר ללא בשר

חזי כהן

קרדיט צילום: World Economic Forum / CC BY 3.0

חברת ההזנק הרוסית Beyond Meat מוציאה לשוק המסחרי מוצרי תחליפי בשר ללא בשר. ובקיץ הקרוב תשווק “עוף טבעוני”, עוף ללא עוף. שוק בשר הפטם נערך בהתאם ומנסה להבין את ההשפעה על צריכת בשר הפטם (האמיתי).

איגוד הבשר הלאומי ברוסיה מביע אמון בצרכני הבשר, ואומר: כי התחזיות מראות כי צרכני הבשר המסורתיים גדולה וגדלה בהרבה יותר, מאשר צרכני העוף ללא עוף. לדעת יו”ר הארגון יש הרבה יותר אנשים שמעוניינים להגדיל את צריכת הבשר שלהם מאשר רוצים לאכול תחליפים, ייתכן שיש גידול זמני בביקוש לעופות טבעוניים.

חוקרי שוק הבשר מציינים כי ייתכן שתהיה מגמה דמוית גל עם תקופות בהן אנשים יתחילו לצרוך יותר “מהעוף הטבעי” בשל החידוש והאופנה החדשה, ואז העניין ירד, ברגע שהצרכנים שניסו את הבשר החלופי יחזרו למוצר החי.
האנליסטים של יצרני הבשר האמיתי מאוחדים בכך שהבשר הצימחי לא צפוי לגדול ברוסיה, במהלך העשור הקרוב. לטענתם: הנושא החשוב ביותר בבשר עופות מהצומח הוא ערכו התזונתי, שכן לצד מוצרים צמחיים הוא מכיל תוספי מזון שונים, המחקים טעם טבעי, הדבר עשוי להרתיע את הצרכנים.

מנכ”ל האיגוד הרוסי של יצרני הלול, אמר כי בשר עופות על בסיס צמחי הוא עניין של היפ וטרנד נקודתי. יהיה לו רק נישה זעירה בשוק העופות העולמי. בנוסף, מחיר בשר העופות הצמחי אינו תחרותי עם בשר הפטם, מה שאומר שהוא ישמור על מעמדו כאלטרנטיבה אקזוטית עבור מרבית הצרכנים.

גם שוק בשר הבקר (המבורגרים, נאגטס ) נמצא בתהליך של כניסת מוצרים תחליפיים של “מוצרים צמחיים”. חברת הזנק הרוסית Greenwise מכרה את רעיון היצור והפטנט ליצור מוצרים בשר ללא בשר, ב -2,000 חנויות ברחבי רוסיה.

תהליך כניסת תחליפי בשר ללא בשר לשוק הבשרים העולמי, נמצא בהילוך גבוה. כמו גם תחליפי חלב ללא חלב ותחליפי ביצים ללא ביצים. יצרני החלבון בעולם מודעים לכך. חלקם שותפים בפיתוחים החדשים, אחרים מתאימים את עצמם לטרנדים החדשים. עד כמה המוצרים החדשים “הטבעיים” ישפיעו על צריכת מוצרי החלבון מן החי (האמיתיים)? השנים הבאות יגידו.

 

כתבות נוספות

הערכות ישראל לפסגת המזון העולמית

במסגרת הכנס העולמי ל”מזון בר קיימא” בחסות האו”ם שיתקיים בספטמבר השנה, התבקשו המדינות להכין נושאים, הצעות ומחשבות לעתיד יצור המזון בשנים הבאות מאת: חזי כהן

מחירי הגרעינים – לאן?

חלק ממדינות העולם יוצאות ממשבר הקורונה, כלכלות מתאוששות – וביקושים לגרעינים – תירס, סויה, חיטה, רושמים שיאים. המחירים עולים ובישראל סבורים כי יהיה קשה למגדלים

אסיפת מנהלי המשקים השנתית של מילואות

האסיפה התקיימה השנה באירוע גדול בבניין מילואות. את השנה האחרונה מילואות מסכמת ביציבות ועם הפנים קדימה על עבר שדרוג והתפתחות במפעלים השונים צילום:  באדיבות אופיר

האם צפוי מחסור בעופות טריים?

בשל רצף החגים – חג הרמדאן, עיד אל פיטר ולאחריו חג השבועות עשוי להיווצר מחסור בעופות טריים בלבד ברשתות השיווק. בעופות הקפואים – לא צפוי