"הלולנים בישובים סמוכי הגבול מסכנים מידי יום את חייהם כדי לאסוף ביצים"

"כיום במדינת ישראל נכנסות ביצים מפולין שטיבן אינו ידוע והן מלולי סוללה, כאשר בישראל יש רפורמה אשר מאלצת את הלולנים לעבור ללולים נטולי כלובים"
צילום: דוברות הכנסת

מזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ בדיון בועדת משנה לקידום מנופי צמיחה של ענף החקלאות בכנסת על ענף ההטלה (ביצים): ״הלולנים בישובים סמוכי הגבול מסכנים מידי יום את חייהם כדי לאסוף ביצים ולעמוד במשימה הלאומית לספק ביצים לאזרחי ישראל. רק היום נפגע לול במרגליות ולמזלנו לא היתה פגיעה בנפש".

"כיום במדינת ישראל נכנסות ביצים מפולין שטיבם אינו ידוע והם מלולי סוללה, כאשר בישראל יש רפורמה אשר מאלצת את הלולנים לעבור ללולים נטולי כלובים. האבסורד הוא שאנו פועלים כדי למנוע מחסור בביצים לקראת פסח בו בזמן שהשירותים הוטרינריים של משרד החקלאות המיתו כ-300 אלף פרגיות המיועדות להטלת ביצים למרות שביקשנו שיאכלסו אותם בלולים בישובים העורפיים בגליל או במטה יהודה אבל קיבלנו סירוב כי הם לא עברו ללולים מתקדמים. זה אבסורד. יש לדחות את האיגרת״.

יו״ר ארגון מגדלי העופות, שוקי בשן דיבר במהלך הדיון על מצב ענף הפטם ועליית מחירי העופות: ״בעקבות המלחמה, בענף הפטם חסרים עשרות דונמים גם בצפון וגם בדרום, ייקח חודשים אם לא שנים לשקם וכרגע הם לא מאוכלסים בלולים חדשים. ברכס רמים, למשל, שהוא במרחק של 3-4 ק״מ מהגבול יש לנו לולים של עוף הגליל שאינם מאוכלסים. גם במשחתות יש בעיות שכן קיימות משחתות העובדות בחלקיות ועל כן קיים מחסור בעופות והמחירים עולים.
בנוסף לענף יש איומים כמו מחלת הניוקאסל ושפעת העופות לאחר שהפסיקו להאכיל את העגורים באגם החולה בהוראת הרט״ג והם מתפזרים בכל אזור הצפון עם מחלות. אני מציע להקים מלאי חירום של פטם קפוא כפי שקיים היום בתערובת, דבר שיש לו אורך חיי מדף של שנה והעלות בעיקרה היא באיחסון במשחתות ובחדרי קירור״.

 

כתבות נוספות