ח''כ יעקב מרגי, יו''ר וועדת הכלכלה (צילום: דוברות הכנסת)

"המעבר ללולים משודרגים – תקוע רק בגלל העניין הכלכלי"

יו"ר וועדת הכלכלה, יעקב מרגי, מלווה את ציבור הלולנים מתוך הקשבה לצרכים היחודיים שלהם, מנסה לאזן בין צרכי שוק מודרני לבין פרנסת החקלאים בקו העימות: "מדינת ישראל צריכה לקחת אחריות בכל שינוי רגולטורי שהיא עושה, במיוחד בענפים מתוכננים. במיוחד אצל החקלאים שאנחנו שלחנו אותנו לכל מיני מקומות נידחים, היה לנו נוח שהם יהיו שם. אז עכשיו צריך לקחת אחריות"

מאת: דני בלר
צילום: דוברות הכנסת

ענף לולי ההטלה מפרנס משפחות רבות בקו העימות, בעיקר בלולים משפחתיים קטנים. זוהי פרנסתם של המגדלים מזה עשרות שנים ויש בהם מי שעברו את גילאי ה-60. מצד אחד, ישנה דרישה לשדרוג הלולים, על מנת לעמוד בשורה אחת עם מדינות מתקדמות. מצד שני, מדובר בלולנים שלא יכולים לעמוד כלכלית בשדרוג בהיקפים הדרושים. האם יש פתרון ביניים שלדעתך ניתן ליישם?
"עצם ההצגה של השאלה יוצרת 'הבניית מחשבה', כאילו המגדלים הם לוחמים נגד 'לולים משודרגים', אין דבר רחוק מזה, המגדלים הם הראשונים שרוצים לשפר את רווחת העוף, הם יודעים שלרווחת העוף יש השפעה על טיב המוצר שלהם ועל בריאות הציבור".
"אין ויכוח לגבי הצורך במעבר ללולים משודרגים, מדובר בעניין בריאותי, מוסרי, וכלכלי. זה תקוע רק בגלל שאלות של מימון. המעבר הזה יוצר עלויות משמעותיות, ואני בעמדה שמדינת ישראל צריכה לקחת אחריות בכל שינוי רגולטורי שהיא עושה, במיוחד בענפים מתוכננים. ובמיוחד ובמיוחד אצל החקלאים שאנחנו שלחנו אותנו לכל מיני מקומות נידחים, היה לנו נוח שהם יהיו שם. אז עכשיו צריך לקחת אחריות.
חשוב לשים לב, שהתפתחה כאן קואליציה לא כשרה. ולפתע יש גורמים שמקדמים את ביטול התכנון (האוצר, פורום קהלת) רוכבים על הנושא של צער בעלי חיים, וזה כואב או מצחיק לראות ארגונים שביומיום מתנגדים לרפורמות בנושאי סביבה וצער בעלי חיים משתפים פעולה מתוך מגמה צינית של קידום ביטול התכנון".

הראיון המלא יובא בגיליון הקרוב של עיתון "משק העופות"

כתבות נוספות