משרד החקלאות מבטל את המגבלות הגיאוגרפיות על הקמת בתי מטבחיים לבקר וצאן בישראל. המטרה: הגברת התחרות, מניעת שחיטה שחורה והוזלת מחירי הבשר לצרכן
השר אבי דיכטר / צילום: דוברות הכנסת
צעד היסטורי בתחום המזון מהחי: משרד החקלאות וביטחון המזון הודיע על הקלה משמעותית בתנאים להקמת בתי מטבחיים לבקר וצאן בישראל. עד כה, הקמת בית מטבחיים הותרה רק ב-20 אזורים מוגדרים ברחבי הארץ, אולם כעת, עם ביטול הקריטריון הגיאוגרפי, ניתן יהיה להקים בתי מטבחיים בכל רחבי הארץ בכפוף לעמידה בדרישות הווטרינריות המחמירות.
שר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר, הסביר כי "צעד זה יגביר את התחרות בענף הבשר, יוזיל מחירים, ויאפשר מענה מותאם לקהילות עם מסורות שחיטה ייחודיות. זאת, תוך צמצום תופעת השחיטה השחורה וללא התפשרות על הסטנדרטים הגבוהים של בריאות הציבור".
מניעת שחיטה שחורה – שמירה על בריאות הציבור
אחת מהמטרות המרכזיות של המהלך היא מניעת תופעת השחיטה השחורה – שחיטה לא מפוקחת המהווה סיכון בריאותי לצרכנים. ביטול המגבלות הגיאוגרפיות יאפשר הקמת בתי מטבחיים בפריסה רחבה יותר, מה שיגביר את ההיצע של בשר מפוקח ומפחית את הצורך במקורות לא חוקיים.
ד"ר ריבה בן עזרא, מנהלת המחלקה לפיקוח מוצרים מן החי במשרד החקלאות, ציינה כי "מדובר במהלך חשוב ומשמעותי שיסייע להבטיח אספקה רציפה של מזון איכותי מן החי לכלל האוכלוסייה גם בעתות משבר וגם בעת שגרה, וישפר את עמידות המערכת החקלאית, לצד פתיחת אפשרויות תעסוקה חדשות".