לנוכח הימשכות המלחמה בצפון: משרד החקלאות וביטחון המזון מאפשר אכלוס לולים בקו העימות בצפון, גם אם טרם השלימו את ההתקדמות לרגולציה הקיימת. המטרה: הבטחת ביטחון המזון לתושבי המדינה ושמירה על הרציפות התפקודית
צילום: דני בלר
מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון, ד"ר תמיר גשן, מפרסם הקלות למגדלי תרנגולות מטילות ביצי מאכל, ל-24 ישובים הנמצאים בקו עימות בצפון, מצפון לכביש 85. לנוכח האיום הביטחוני וקשיי המגדלים, המשרד יאפשר אכלוס לולים בלהקות הטלה חדשות עבור לולים שהיו מאוכלסים בשנתיים האחרונות, ללא קשר להתקדמותם למתווה הרגולציה הקיימת.
בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" והלחימה האינטנסיבית בצפון, משרד החקלאות וביטחון המזון מודיע על אישור אכלוס לולים הנמצאים בקו העימות גם אם אינם עומדים בתנאי הדין. כל זאת במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית בענף ההטלה בצפון והמשך אספקת ביצי מאכל לתושבי המדינה כחלק מהצורך לדאוג לביטחון המזון של מדינת ישראל. ביצי מאכל משמשות מקור חלבון חשוב מהחי בתזונה של אזרחי המדינה.
בישראל מיוצרות בממוצע כ-2.2 מיליארד ביצי מאכל בשנה, המספקות את הצריכה המקומית. כ-70% מלולי המטילות של ישראל מרוכזים בגליל ובגולן, והם מייצרים כמיליארד ו-600 מיליון ביצים בשנה וכ-73% מסך התוצרת הארצית.
הישובים שיקבלו הקלה למשך השנתיים הבאות עד 31 ביולי 2026: אביבים, אבן מנחם, גורן, דובב, זרעית, יערה, מרגליות, כפר יובל, נטועה, שומרה, שתולה, דישון, רמות נפתלי, עלמה, דלתון, כרם בן זמרה, עין יעקב, מעונה, ספסופה, חוסן, צוריאל, אלקוש, כפר שמאי, שפר, עבדון ופקיעין החדשה.
במשרד החקלאות מדגישים כי על המגדלים להמשיך ולפעול לטובת שדרוג הלולים או הקמת לולים חדשים העומדים בדרישות הדין, ככל שניתן. מדובר רק בדחיית המועד, לנוכח האיומים הביטחוניים והבנת קשיי המגדלים.
מזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ בתגובה על הודעת שר החקלאות וביטחון המזון, ח״כ אבי דיכטר, לאפשר אכלוס לולים בשנתיים הבאות ביישובי קו העימות הצפוניים:
״אני מודה לשר החקלאות, אבי דיכטר, למנכ״ל המשרד, אורן לביא, לצוות המקצועי- נטלי ותמר ולשו״ט על ההבנה של מצב הלולנים בצפון הארץ והפגיעה הקשה אותה ספגו ובכך גם לאפשר את אכלוס הלולים לשנתיים נוספות לאור הימשכותה של המלחמה והאיומים הביטחוניים מצפון. אני מודה גם לראשי המועצות האזוריות שנרתמו יחד כדי להוביל לפתרון ראוי עבור המגדלים ולפעול במשותף להובלת הענף לחוף מבטחים״.
רשימת הישובים מצפון לכביש 85 בהם יש לולי הטלה:
אביבים, אבן מנחם, גורן, דובב, זרעית, ערה, ממגליות, כפר יובל, נטועה, שומרה, שתולה, דישון, רמות נפתלי, עלמה, דלתון, כרם בן זמרה, עין יעקב, מעונה, ספסופה, חוסן, צוריאל, אלקוש, כפר שמא, שפר.
המסמך המקורי בפורמט PDF:
תגבור הפיקוח והאכיפה הווטרינרית בשלוחת תרנגולות המטילות ביצי מאכל הנחיה על רקע מלחמת חרבות ברזל 7.24