השפעת מחירי הגרעינים על שוק העופות

בעקבות עליית מחירי הגלם ליצור תערובות (תירס 31%, שמן סויה 30%, חיטה 20%) בחודשים האחרונים

חזי כהן
קרדיט צילום: Image by Andreas Göllner from Pixabay

מבקשים יצרני העופות לעלות את המחיר למגדל ב- 15% לפחות. הביקוש הגבוה לסחורות וגרעינים אחרי יציאה ממגפת הקורונה בעולם, יחד עם עליית מחיר התובלה, גרם לעלייה רציפה של חומרי הגלם לתעשיית העופות. מחיר הפדיון בשוק של ק”ג עוף נמוך ב- 2-2.5 ש”ח לק”ג לעומת מחיר עלות היצור (לפי נתוני המרכז החקלאי). בשלוחת הפטם, אין הסדרי מחירים. המגדלים יכולים לבקש, המשווקים/סוחרים לא חייבים להסכים. מחירי השיווק נקבעים לפי הצע וביקוש.

בימים אלה צפוי היצעים נמוכים יותר של בשר עוף בשוק (ירידה בכמויות האפרוחים) דבר שיעלה את מחירי הבשר בשוק. לפי הערכות של “מקורבים לענף” אחרי חג השבועות ואחרי חגי הרמאדן, ייוצר מחסור של עופות והמחיר בשוק יעלה. לפי הערכה, בתקופה הקרובה המשחטות יצמצמו את היצור ב-10-15 אחוז. ימים יגידו אם נגיע ליציבות מחירים בענף.

כתבות נוספות

גידול ויצור עופות בר קיימא

במסגרת הכנס העולמי ל”מזון בר קיימא” בחסות האו”ם שיתקיים בספטמבר השנה. התבקשו המדינות להכין נושאים, הצעות ומחשבות לעתיד יצור המזון בשנים הבאות חזי כהן צילום: