מדבר מהשטח: מולי לויט בשיחה עם משתתפי יום העיון (צילום מסך מהזום)

יום עיון למגדלי פטם

מי אמר שמפגשים בזום לא יכולים להיות מרתקים? ביום העיון של מגדלי הפטמים התקיים דיון פורה, סוער לעיתים – וגם נמסר מידע מעניין וחשוב לכל העוסקים במלאכה
מאת: דני בלר
צילום: מולי לויט, מהשטח, משוחח עם המשתתפים (צילום מסך מתוך זום)

 

כפי שנהוג בחודשים האחרונים, מדריכי שה"מ עורכים את ימי העיון בזום, בשל מגבלות הקורונה. ביום חמישי, ה-10 בדצמבר נערכה השתלמות למגדלי פטמים, בהשתתפות מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול, ד"ר רם כץ – רופא ראשי לעופות בשו"ט וישראל מסטבאום, מדריך לגידול פטמים, בתחום בעלי כנף, בשה"מ.

מולי לויט סקר את המצב בשוק הפטמים והמאמצים הנעשים על מנת להתאים את ההיצע של המגדלים, לביקוש של הצרכנים. נכון להיום, בשל חוק ההסדרים, אין אפשרות לבצע הסדר בשלוחת הפטמים, דבר הפוגע ברווחיות המגדלים ויוצר בעיות בשרשרת הייצור. לדברי לויט, הסיכוי שיועבר שינוי חקיקתי בכנסת הנוכחית שיאפשר לבצע תכנון כפי שהיה בעבר – אינו גבוה. ככל הנראה, הדברים ילכו יותר לכיוון הבנה בין המגדלים, במסגרת שולחן המגדלים.

במהלך השיחה עם לויט מגדלים דיברו מדם לבם, סיפרו כי הם, במשקים המשפחתיים, מגיעים לעיתים למצב של קושי כלכלי ממשי – וביקשו את התערבותם של מועצת הלול וארגון מגדלי עופות לפתור את מצוקת הפרנסה שלהם.

ד"ר רם כץ מסר סקירה מקצועית בנושא שפעת העופות בעקבות המקרים האחרונים בישראל. המחלה אינה חדשה בעבור המגדלים והשירותים הווטרינריים מתורגלים באיתור וטיפול בזירות הנגועות. השנה, כך מתברר, עיקר המקרים הם בעקבות מגע עם עופות בר נודדים.

ישראל מסטבאום, מדריך לגידול פטמים, הציג סיכומים מקצועיים בביצועי פטמים לשנת 2019 עד מחצית 2020. בין היתר, השיפור בתוצאות, בשנים האחרונות, מגיע בזכות שיפור באיכות המזון הניתן לעופות והניסיון הרב שנצבר אצל כלל הגורמים העוסקים בגידול

כתבות נוספות