תפיסת ענק: 76,800 ביצים עם חותמות החשודות כמזויפות נתפסו בדרך לירושלים

ניסיונות ההברחה נמשכים בתקופת החגים: מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות וביטחון המזון סיכלו במחסום המנהרות ניסיון להבריח 8 משטחים ובהם כ-76 אלף ביצים משטחי הרשות הפלסטינית• הביצים הוכנסו לישראל ללא היתר יבוא ונשאו חותמות של משווקים ותחנות מיון ישראליות, החשודות כמזויפות • הביצים הושמדו והחשוד יזומן לחקירה

במסגרת פעילות אכיפה של מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות וביטחון המזון, הגיעה משאית ישראלית למחסום המנהרות בדרכה משטחי הרשות הפלסטינית לירושלים.
בבדיקת המשאית נמצאו 8 משטחים ובהם 2,560 תבניות ביצי מאכל, כ-76,800 ביצים, שהוכנסו משטחי הרשות הפלסטינית לישראל ללא היתרי יבוא. הביצים נשאו חותמות הנושאות את שמותיהם של משווקים ותחנות מיון ישראליות, החשודות כמזויפות. על פי החשד, הביצים היו מיועדות לשיווק בישראל כתוצרת שעברה מיון ופיקוח כחוק.

המשאית שנתפסה הוחרמה וכנגד החשוד נפתחו הליכים משפטיים. בשל הסיכון לבריאות הציבור, הביצים הושמדו. במשרד מסבירים כי הכנסת ביצים משטחי הרשות הפלסטינית ללא היתר ופיקוח אסורה על פי חוק, שכן לא ניתן לוודא את מקורן, תנאי הייצור, האחסון וההובלה שלהן. בהיעדר פיקוח וטרינרי ובקרת איכות, שיווק ביצים כאלה מסכן את בריאות הציבור.
משה אחרק, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות וביטחון המזון: "כשעשרות אלפי ביצים נכנסות לישראל עם חותמות החשודות כמזויפות, המטרה ברורה: להציג לצרכן מוצר כאילו עבר את כל הבדיקות והפיקוח הנדרשים. במקרה הזה עצרנו את המשלוח לפני שהגיע למדפים. בתקופת החגים, כשגם הביקוש עולה, היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד מגבירה את הפעילות ומונעת ממזון לא מפוקח להגיע לציבור".

כתבות נוספות