יותר מ־60 אלף ביצים מוברחות נתפסו בפעילות פיקוח

במבצע משולב של המועצה לענף הלול – תצפית ומעצר של משאית שעלתה משטחי איו"ש עם עשרות אלפי ביצים חתומות שלא כחוק. מקור הסחורה אינו ידוע, והביצים הוגדרו כסכנה לבריאות הציבור

במהלך פעילות אכיפה שבוצעה השבוע על ידי פקחי אגף הפיקוח של המועצה לענף הלול, ובהסתמך על מידע מודיעיני מדויק, נעצרה משאית שהובילה 60,480 ביצי מאכל אשר הועלו משטחי יהודה ושומרון – ללא תיעוד מתאים וללא חותמות של משווק מורשה.

על פי המועצה, מדובר בביצים שעלולות להוות סכנה לבריאות הציבור, שכן מקורן אינו ידוע והן סומנו בחותמות מזויפות או לא חוקיות.

הפקחים ערכו תצפית מוקדמת במהלכה עקבו אחר תנועת המשאית, ולכדו אותה בעת שניסתה לעבור לשטח ישראל עם המטען החשוד. על פי החשד, מדובר בניסיון הברחה נוסף במסגרת שוק שחור המשגשג של שיווק ביצים, ללא פיקוח וטרינרי וללא תנאי קירור נאותים.

במועצה לענף הלול הדגישו כי הם רואים בחומרה רבה כל ניסיון לשיווק ביצים לא מפוקחות, אשר עלול לסכן את בריאות הצרכנים ולפגוע ביצרנים החוקיים. הביצים שנתפסו הועברו להשמדה.

מתחילת חודש אפריל ועד היום נתפסו ע״י מפקחי אגף הפיקוח של המועצה לענף הלול מספר משאיות ורכבים מסחריים שיצאו משטחי הרשות הפלשתינאית עם כמות של 815,460 ביצי מאכל מוברחות שמסכנות את בריאות הציבור.

כתבות נוספות