ייצור בשר הפטם במזרח אירופה מתרחב: צמיחה ברומניה, קרואטיה ואוקראינה

דו"ח של רשת המידע החקלאי העולמי (GAIN) מטעם משרד החקלאות האמריקאי (USDA) צופה צמיחה בייצור העוף במזרח אירופה בשנת 2025. בין המדינות המובילות בצמיחה: רומניה, קרואטיה ואוקראינה
צילום: Image by Benjamin Nelan from Pixabay

בענף הלול ברומניה נרשמה צמיחה עקבית, עם עלייה של 3.2% בשנת 2024 וצפי לעלייה נוספת של 2.7% בשנת 2025. זאת בעקבות ביקוש צרכני יציב ועלויות נמוכות של מספוא.

שתי חברות אוקראיניות מובילות הכריזו על השקעות משמעותיות בקרואטיה: חברת MHP מתכננת להקים שלוש חוות עוף, בהן ייוצרו כ-6 מיליון עופות בשנה עד 2027. במקביל, חברת Petrinja Chicken Company (PCC) הודיעה על השקעה בסך 500 מיליון אירו להקמת מערך ייצור של 150,000 טון בשר עוף בשנה עד 2026.

החוות החדשות יפעלו במודל של אינטגרציה אנכית מלאה, ו-90% מהתוצרת צפויים להיות מיועדים לייצוא למדינות האיחוד האירופי ולשווקים באסיה.

ההתרחבות במזרח אירופה משקפת את ההזדמנויות הכלכליות בענף העוף ואת השאיפה למצב את האזור כמרכז ייצור משמעותי לתעשיית המזון הבינלאומית.

כתבות נוספות