ירידה חדה בייצור בשר פטם ברוסיה

בחודשיים הראשונים של שנת 2021 ירד ייצור בשר הפטם ברוסיה ב 6.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זוהי הירידה הגדולה ביותר מאז 2013.
מאת: דני בלר
קרדיט צילום: Image by Виктория Павлова from Pixabay 

התייקרות חדה של מחירי התערובות לבעלי חיים, לעיתים בהיקפים של 260%, הובילה לירידה בייצור בשר פטם ברוסיה. מדובר בירידה בהיקף של 6.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זוהי הירידה החדה ביותר מזה כעשור. היא מתרחשת על רקע עליית מחיריהם של חיטה, קמחי הסויה ומרכיבי מזון אחרים בתערובות ההזנה של העופות.

רוסיה אסרה על יבוא ביצי רבייה בסוף שנת 2020 בגלל אירועי שפעת עופות מאוד פתוגנית, צעד שהוביל למחסור. ברוסיה חיפשו מקורות אחרים לביצי רבייה. בתחילה, המגדלים ספגו את עלויות הייצור הגדלות. עם זאת, עליות המחירים הגיעו לרמות כאלה, שאי עליית המחירים הייתה גורמת לקריסת ענף הלול המקומי.

במקביל, ממשלת רוסיה החליטה להטיל מס יבוא בשיעור 5% על ביצים החל מה -1 בינואר 2022. תוספת נוספת בהיקף 15% נקבעת לשנת 2023.

 

כתבות נוספות

האם צפוי מחסור בעופות טריים?

בשל רצף החגים – חג הרמדאן, עיד אל פיטר ולאחריו חג השבועות עשוי להיווצר מחסור בעופות טריים בלבד ברשתות השיווק. בעופות הקפואים – לא צפוי

איך למזער את הרס הרפד בגיל הצעיר

למה הרפד נהרס ומתגבש באופן פתאומי בגיל הצעיר למרות שהצפיפות עדיין נמוכה? התופעה קורית כיוון שאוורור המינימום אינו מתעדכן בהתאם לעלייה בצריכת המים והפרשת המים