הסגר ההדוק – הנכנס לתוקף בעיצומו של מבצע חיסונים נרחב, מתחיל כשמדפי המרכולים מלאים – גם במוצרי עופות. החקלאות הישראלית מוכיחה שוב את חיוניותה – במיוחד בעתות חירום
מאת: דני בלר
צילום ארכיון: דני בלר
סגר הדוק, אשר יימשך ככל הנראה חודש ימים, נכנס לתוקף בסוף שבוע זה. הפעם, כך נראה, הקהל למד לסמוך על חקלאי ישראל ואנשי ענף הלול בתוכם. במרכולים אין מחסור בעופות וביצים. ציבור הלולנים, המגדלים, מכוני הרבייה, התערובת, אנשי השירות הווטרינרי, נותני השירותים, עובדי מנהלה וצוותים טכניים, אנשי שה"מ ועוד – עובדים כרגיל.
ענף הלול בישראל הינו אחד משלושת המובילים בחקלאות המקומית. הוא מספק את כלל תצרוכת בשר העופות והביצים (למעט יבוא נקודתי של ביצים בחודשי החגים). הוא מספק תעסוקה לעשרות אלפי עובדים, בהם תושבי קו העימות בצפון ועוטף עזה והנגב בדרום – בימי שגרה וגם כשרקטות עפות מעל ראשם של הלולנים.
בישראל יש מלאי עופות מספיק וכן מלאי עופות קפואים. בשל משבר הקורונה, חל שינוי בהרגלי הצריכה של השוק המוסדי: חדרי אוכל במקומות עבודה שנסגרו צרכו פחות בשר עוף והודו ופחות ביצים, אך הציבור שיושב בבית ממשיך לתת אמון בבשר העוף וההודו ובביצים, כמקור חלבון.
לאחרונה, אושרו בכנסת מכסות הביצים לשנת 2021 – וגם תמריצים ללולנים שישדרגו את לוליהם. גם בענף הלול מחכים לסוף המשבר – בעיקר כדי לחוש שיגרה מבורכת.