רוחות המלחמה לא משפיעה על ענף ההודים ברוסיה: למרות עלויות הייצור המאמירות והסגר הכלכלי שהוטל עליה בעקבות הפלישה לאוקראינה, תעשיית ההודו הרוסית הפכה למגזר הצומח ביותר במדינה ולאחד מחמש המובילות בעולם בייצור בשר הודו, כך טוענת סוכנות הייעוץ הרוסית Agrifood Strategies
חזי כהן
צילום: Image by Ralphs_Fotos from Pixabay
ההיקף הכולל של ייצור בשר הודו ברוסיה בשנת 2021 בכל קטגוריות: במפעלים תעשייתיים, בחוות עצמאיות ובמשקים משפחתיים – גדל ב-22.67% במהלך השנה והסתכם ב-400,133 טון נשקל במשחטה, טוענים האנליסטים של Agrifood Strategies.
תעשיית ההודו הרוסית קרובה מאוד למקום הראשון באירופה ולשני בעולם, אחרי ארצות הברית.
עם זאת, הדירוג הסופי של יצרני ההודו המובילים בעולם יפורסם רק ברבעון השני של השנה לאחר פרסום הסטטיסטיקה הסופית מכל המדינות, מסרה החברה.
אנשי Agrifood ציינו כי במהלך העשור האחרון, תפוקת בשר הודו ברוסיה גדלה יותר מפי 4 עם שיעור צמיחה שנתי שיא של 20%.
זו השנה השלישית ברציפות, התפוקה הכוללת של תעשיית העופות הרוסית נותרה יציבה רק בגלל התרחבות שלוחת ההודו. ייצור בשר פטם בשנת 2021 ירד, על פי הערכות שונות, ב-1.2-1.7%, לפיכך, צמיחת ייצור בשר הודו פיצתה במלואה על ירידה זו, וחלקו של הודו בהיקף הכולל של תפוקת בשר העופות ברוסיה הגיע 8%.
5 חברות ההודו הרוסיות המובילות ייצרו 294,000 טונות של בשר, המהווים 80% מהייצור התעשייתי, בעוד ששתי החברות המובילות – Damate ו-Cherkizovo – היוו 54.93% ו-14.39% מהתעשייה, בהתאמה, אמרו אנשי Agrifood Strategies.
השנה האחרונה הפתיעה את האנליסטים עם הכפלת ייצור ההודו בחוות עצמאיות ובמשקים משפחתיים. בשונה ממדינות רבות אחרות, יצרני הודו תעשייתיים ברוסיה משולבים בצורה "אנכית" ומפעילים חוות גידול ופיטום בבעלותם, יחד עם מפעלי הזנה, מדגרות ומפעלי עיבוד משלהם. לפיכך, בשר הודו המיוצר בחוות פרטיות קטנות ובמשקים המשפחתיים נמכר בכמויות מוגבלות בשווקים הפתוחים או נצרך באופן פנימי במשקי בית, סיכמה החברה.