מה קובע את צבע החלמון?

ניסוי בדק את השפעת מתן תוספי פפריקה ומריגולד על צבעו של החלמון – שהוא בעל חשיבות שיווקית גדולה. כיצד התוספים השפיעו על התוצאות?
צילום המחשה: Badagnani / CC BY 3.0

בניסוי השתתפו ד”ר ישראל יוסלביץ, שאדי בלייק, תחום בעלי כנף, שה”מ, משרד החקלאות. וואל חוטבא מנהל לול הניסויים למטילות בה”ס החקלאי כפר ראמה. גיל אייל, אמיר כהנר ודרור טננבאום, חברת SDA שדה אליהו.

הניסוי בדק את השפעת מתן תוסף פפריקה ו/או מריגולד ברמות שונות למנת ההטלה על עוצמת צבע חלמון הביצה וביצועי להקת מטילות מבוגרת.

הניסוי נערך בלול הטלה קונבנציונלי בתאי פירמידה בהן 3 מטילות לתא, במהלך 40 יום. בניסוי השתתפו 84 מטילות מקו טיפוח דקאלב. לאחר כשנת הטלה המטילות בנות 72 שב’ שוכנו בתאים וסודרו ב-7 קבוצות טיפול בנות 12 מטילות אשר חולקו ל-4 חזרות לכל טיפול.

בניסוי הוזנו המטילות בתערובת מטילות סטנדרטית (קמחית לחוצה 17%) חלבון ו-2750 קק”ל כאשר תוספי הצבע במנת ההטלה – הפפריקה ומריגולד – עורבבו ע”י חברת SDA משדה אליהו. כל מטילות הניסוי היו חשופות לאותם תנאי ממשק וניהול הלול: תנאי מיקרו-אקלים, תאורה וממשק הזנה למעט תוספת הפפריקה ו/או המריגולד למנה על-פי הטיפולים.

הכתבה המלאה – בגיליון הקרוב של עיתון ”משק העופות”

כתבות נוספות

ספרד: ביקוש גובר לביצי חופש

בספרד חל מהפך צרכני – והציבור מעדיף ביצים שמקורן בתרנגולות הגדלות בלולי חופש דני בלר צילום: Image by Igor Ovsyannykov from Pixabay / שימוש הוגן על פי סעיף