דו"ח OPEN WINGS ALLIANCE חושף: שישה בתי מלון השלימו את המעבר עוד לפני מועד היעד; מסעדות רבות בישראל כבר משתמשות בביצי חופש בלבד, והציבור מגיב באמון
דו"ח חדש שפרסמה קואליציית OPEN WINGS ALLIANCE מצביע על מגמה מעודדת בשוק הישראלי – מעבר מואץ של מסעדות ובתי מלון לשימוש בביצים ללא כלובים. הדו"ח מדגיש כי שישה בתי מלון בישראל כבר השלימו את המעבר עוד בשנת 2024, מוקדם מהצפוי, ואחרים נמצאים בשלבים מתקדמים בדרך ליעד.
לצד זאת, ניכרת מחויבות הולכת וגוברת בקרב מסעדות ישראליות להפסיק את השימוש בביצי כלוב, מתוך הבנה לחשיבות הנושא ותמיכה ברווחת בעלי החיים. בארגון מדווחים כי מעבר לדו"ח, שיחות ופגישות עם גורמים בענף מעידות על כך שעוד עסקים כבר פועלים בהתאם – ובחודשים הקרובים תתבצע פעילות למיפוי והצגת העסקים שכבר עברו לביצי חופש.
הדו"ח מציין גם התקדמות עקבית בקרב מספר חברות בינלאומיות, כאשר חלקן כוללות קבוצות ישראליות מובילות שצפויות לעמוד ביעדים עד סוף שנת 2025. הארגון שיבח את אותן חברות על שקיפות והוגנות בתהליך, שמחזקות את אמון הצרכנים.
עם זאת, לא הכל ורוד – במסמך נמתחת ביקורת כלפי יצרניות מזון וחברות בינלאומיות גדולות שלא עומדות בהתחייבויותיהן, או שאינן מדווחות באופן שקוף על ההתקדמות. בקואליציה מציינים כי הציבור מגלה אכזבה כלפי חברות שלא עומדות ביעדים שהציבו לעצמן, וכי הן עלולות לשלם על כך מחיר תדמיתי וצרכני.
בישראל, שילוב בין מהלכים תאגידיים לרגולציה בתחום צפוי להאיץ את המעבר של שוק המזון לביצים ללא כלובים. לראשונה ניתן לראות את השינוי גם בשטח – על גבי מוצרי מזון, ובכניסה לעסקים, באמצעות לוגו "ללא כלובים" שמציין את המחויבות לשיפור רווחת התרנגולות.