משרד החקלאות האמריקאי מקצה למעלה מ-21 מיליון דולר לחיזוק שרשרת אספקת הבשר – עוף ובקר, לשיפור ובנייה של שווקים חדשים וסיוע טכני למגדלים
דני בלר
צילום: RITA E / PIXABAY
משרד החקלאות האמריקאי הכריז על מענקים בסך 21.9 מיליון דולר לחיזוק שרשרת האספקה של בשר עוף ובקר ולבניית שווקים חדשים וטובים יותר באמצעות השקעות וסיוע טכני. מדובר בתקציב למימון ל-111 פרויקטים באמצעות התוכנית לפיקוח על אספקת הבשר (MPIRG), שסך המימון שלה עומד על 54.6 מיליון דולר. הפרסים השנה יממנו פרויקטים ב-37 מדינות בארצות הברית. המימון יסייע בחיזוק ופיתוח הזדמנויות חדשות עבור יצרני בשר עופות ובקר ברחבי ארצות הברית.
דוגמאות לפרויקטים שמומנו בסבב הנוכחי:
מפעל עיבוד בשר קטן בלקוס גרוב, אוקלהומה, ישתמש במימון כדי לחדש, להרחיב ולעמוד בפרוטוקולים של שירות בטיחות ופיקוח המזון (FSIS) של ארצות הברית. המימון יאפשר למפעל לרכוש מכונות חדשות להגדלת היקף הייצור השבועי באזור כפרי ושהגישה אליו קשה.
מעבדת המזון של חברת Fork בפורטלנד, מיין, תשתמש במימוןכדי להתרחב למתקן גדול יותר העומד בדרישות למענק הפיקוח הפדרלי (GOI). הפרויקט מסייע למעבדת Fork Food לרכוש ציוד מיוחד.
מפעל עיבוד הבשר ב-וואל , דקוטה הדרומית, זכה במימון לרכישת ציוד לשיפור היעילות בטיפול במוצרי מזון. הפרויקט יסייע למפעל לספק באופן מיטבי את מוצריו ברחבי ארצות הברית.
שיפורים והרחבות מתקנים הממומנים באמצעות המענק יסייעו ליצרנים לקבל מענק פיקוח פדרלי או להתשדרג לתוכנית המשלוחים הבין-מדינתיים השיתופיים וכניסה לשווקים חדשים.