משרד החקלאות הציג בכנסת את תכנית העבודה לשנת 2025: "מתכננים היום את ביטחון המזון של הדור הבא"

התכנית כוללת יעדים להגדלת התוצרת החקלאית, שמירה על הקרקע החקלאית, השקעה במחקר ובדור הצעיר, והיערכות לשינויי אקלים ■ "זהו צו השעה"
מנכ"ל המשרד, אורן לביא. צילום: מישל אמזלג – לע"מ

במהלך דיוני ועדת הכלכלה של הכנסת שהתקיימו ביום רביעי (14/5), הציג משרד החקלאות וביטחון המזון את תכנית העבודה שלו לשנת 2025, אשר מתמקדת בחיזוק החקלאות המקומית והבטחת ביטחון המזון הלאומי של מדינת ישראל.

מנכ"ל המשרד, אורן לביא, הסביר כי חזון המשרד מושתת על ייצור מזון מקומי, טרי ובריא, תוך שמירה על עקרונות קיימות והתאמה לאקלים המשתנה. "בחרנו להתמקד בארבעת גורמי הייצור הקריטיים – מים, קרקע, כוח אדם ומחקר – כי בלעדיהם חקלאי לא יוכל להיות חקלאי", הדגיש לביא.

בין היעדים המרכזיים שהוצגו:

  • הגדלת התוצרת החקלאית בשליש בתוך עשור, לאחר תקופה ארוכה של קיפאון.
  • קידום תמ"א לחקלאות שתגן על 4.1 מיליון דונם של קרקע חקלאית ותאפשר הרחבתם.
  • הקמת מוביל ארצי למי קולחים וייעול הקצאת המים לחקלאות.
  • הכשרת קרקעות חקלאיות חדשות באזורים כמו פתחת ניצנה, רמת הגולן ובקעת הירדן.
  • קידום תכניות לעידוד כניסת צעירים לענף ונוהל חדש להסדרת העסקת עובדים זרים.
  • פיתוח מחקרים לחיזוק ביטחון המזון והסתגלות לשינויי אקלים.

במהלך הדיון הדגישו נציגי המשרד את החשיבות שבקידום רפורמות תשתיתיות, חיזוק השירותים הווטרינריים, הגברת האכיפה והחמרת הענישה כלפי מפרי חוק בתחום המזון והחקלאות.

לביא סיכם: "אנחנו לא עוסקים רק בהווה – אנחנו מבטיחים את המזון של הילדים של ישראל בעוד 25 שנה. זהו צו השעה".

כתבות נוספות