סין הסירה את החרם: ייבוא העופות מארגנטינה יתחדש לאחר שנתיים

לאחר גילוי שפעת העופות בארגנטינה והפסקת הייבוא, סין הודיעה על חידוש הסחר – בעיצומה של מלחמת סחר עם ארצות הברית
קרדיט: Photo by Damir Kalić on Unsplash

סין הודיעה על הסרת החרם שהטילה על ייבוא עופות מארגנטינה לפני כשנתיים, בעקבות גילוי התפרצות של שפעת עופות מדבקת במדינה הדרום-אמריקאית. ההחלטה פותחת מחדש ערוץ אספקה מרכזי, בתקופה שבה היחסים הכלכליים בין בייג'ין לוושינגטון מתוחים במיוחד.

החרם הסיני הוטל במרץ 2023, זמן קצר לאחר שארגנטינה עצרה את יצוא העופות שלה בעקבות גילוי שפעת עופות אלימה (HPAI) בלולים מסחריים. כעת, לאחר ניתוח סיכונים שנערך על ידי מינהל המכס הסיני, הודיעה בייג'ין כי תתיר מחדש את ייבוא מוצרי העוף מארגנטינה – החל מה-17 במרץ 2025.

בהודעת הרשויות הסיניות לא פורטו ממצאי בדיקת הסיכון שהובילו לחידוש הייבוא, אך המהלך צפוי להשפיע על מאזן הסחר העולמי, במיוחד על רקע הסלמה במלחמת הסחר בין סין לארצות הברית. סין הטילה לאחרונה מכס של 15% על ייבוא עופות מארה"ב – חלק ממערך מכסים על סחורות חקלאיות ומזון בשווי 21 מיליארד דולר.

לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי, לפני החרם הייתה ארגנטינה לספקית השלישית בגודלה של מוצרי עוף לשוק הסיני. עם חידוש היבוא, היא צפויה לחזור לעמדת מפתח, על חשבון שחקנים אמריקאים. בשנת 2024 הייתה ארצות הברית לספקית הבשר השלישית לסין, אחרי ברזיל וארגנטינה, עם ייצוא של כ-590 אלף טון – כ-9% מהייבוא הכולל של המדינה.

ההחלטה פותחת את הדלת לחיזוק נוסף של הקשרים החקלאיים בין סין לדרום אמריקה, ומאותתת על שינויי כיוון אפשריים בזירת הסחר הבינלאומית.

כתבות נוספות