עלויות הייצור בברזיל עולות ב -38% בשנת 2020

העלויות  הגיעו לרמה הגרועה ביותר עבור החקלאים מאז 2012

חזי כהן
צילום: Image by RitaE from Pixabay

מחירי הבשר ירדו או התייצבו וחלק העלויות של גדל ל -87% מסך עלויות הייצור. לדברי Embrapa Suínos e Aves, מבין 10 המרכיבים את עלויות ייצור העופות, רק עלויות העבודה ירדו בשנה שעברה (0.20%). 9 הרכיבים האחרים גדלו. העלייה הגדולה ביותר נצפתה בעלויות ההזנה, שעלו ב -33.02% ואחריה אפרוחים (4.16%); תחבורה (0.68%); פחת (0.45%); עלויות הון (0.48%); חשמל (0.48%); תחזוקה (0.09%); בריאות (0.09%) ואחרים (0.01%).

התמונה הגדולה מציגה את עלות הפקת קילו העוף החי בפרנה שקופצת מ -3.01 דולר (0.56 דולר) בינואר 2020 ל -4.18 דולר (0.78 דולר) בדצמבר. משולב, תזונה וגוזלים מהווים 87.13% מכל העלויות. כדי להחמיר את המצב, מחירי ארוחות התירס ופולי הסויה גבוהים עוד יותר בינואר 2020. תרחיש זה, בשילוב עם המחירים הנמוכים יותר המשולמים לקילו עוף, הפעילו לחץ על כוח הקנייה של היצרנים.

שיא קציר

מה שהופך את המצב למוזר כל כך הוא שברזיל חוותה קציר שיא של דגנים וסויה בשנה שעברה, והסתכמה ב- 124.8 מיליון טון לפולי סויה (עלייה של 4.3%) ו -102.5 מיליון טון תירס (עלייה של 2.5%), בהתאמה. ניתן להסביר את המחירים הגבוהים רק בביקוש חזק מעבר לים ובעליות מחירים עולמיות. לדברי אנליסטית שוק Cepea, ג’וליאנה פרז, התרחיש הנוכחי הוא צירוף של תשומות יקרות ובשר זול. “אנו רואים מגמת ירידה במחירי הבשר וכתוצאה מכך המחיר שמשולם ליצרן החיות נופל.” החוקר ממליץ למפיקים לתכנן קדימה לטווח הבנוני והארוך תוך מחשבה אסטרטגית על מנת למתן את ההשפעות של שינויים בשוק.

כתבות נוספות