קבוצת גלעם מספקת תוספי מזון לבעלי כנף

גלעם – מייצור תוספי מזון לבעלי חיים – לייצור תוספי מזון לבעלי כנף: שיחה עם ענב שמשי – מנכ"ל דגל (חברת בת של גלעם)

חזי כהן

חברת גלעם שנוסדה בשנת 1940 ע"י קבוץ מענית (וקיבוצים נוספים), התחילה בייצור עמילן תירס, גלוקוזה ותוספי מזון לבעלי חיים. במשך השנים התפתחה החברה וכיום היא קבוצת חברות גלובאלית העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק חומרי גלם ותוספי מזון. מוצרי החברה נמכרים למספר תעשיות: מזון ומשקאות, תוספי תזונה, מזון לחיות מחמד, מזון לחיות משק, קרטון, נייר, דבקים ועוד. לחברה מעבדות מחקר ופיתוח ומפעלי הייצור העיקריים שלה נמצאים בסמוך לקיבוץ מענית. מחוץ לישראל, לחברה מעבדות יישומים ופיתוח, מתקני ייצור ומרכזי שיווק והפצה גם בגרמניה ובספרד.

חברת גלעם עוסקת בשני תחומים עיקריים:
תחום הפודטק – ייצר חומרי גלם ותוספי מזון בריאים בעלי ערך מוסף המספקים מגוון פתרונות ליצרני מזון ותוספי מזון ומתמחה בעיקר בהפחתת סוכר וקלוריות, שיפור טעם והעשרה בסיבים תזונתיים פרביוטים.
בתחום התעשייה – החברה מייצרת מגוון חומרי גלם ורכיבים ביניהם: סוגי עמילנים טבעיים ומעובדים, סוכר פירות (פרוקטוזה) וסירופ גלוקוזה, לתעשיית המזון והמשקאות, הקרטון והנייר, הטקסטיל ותעשיות נוספות. חטיבת התעשייה מוכרת גם רכיבי
תזונה נוספים כמו: חלבון, נבטים, שמנים וסיבים למכוני תערובת כמזון להזנת בעלי חיים.

לגלעם חברת בת מקומית, "דגל תוספי מזון בע"מ", העוסקת ביבוא ושיווק חומרי גלם ותוספים מיוחדים ואיכותיים הנבחרים בקפידה בעיקר לשוק הישראלי, שאינם מיוצרים על ידה ועומדים בתקנים בינלאומיים ובדרישות המחמירות ביותר, וזאת כחלק מהשירות שהיא מעניקה ללקוחותיה, הכולל מתן פתרון כולל לצרכיהם.

לפני כמה שנים, קיבוץ מענית עשה "אקזיט" לחברה. כיום גרעין השליטה בקבוצת החברות מוחזק על ידי פימי גלעם (2017) שותפות מוגבלת, וע"י מספר משקיעים מוסדיים.

ישבנו לשיחה עם ענב שימשי מנכ"ל "דגל תוספי מזון בע"מ" כדי לשמוע ולדעת על פעילות חברת גלעם בשרות החקלאות וביחוד בתחום בעלי הכנף.

ענב שמשי (44) מוסמך למנהל עסקים. ב- 20 השנים האחרונות עוסק במכירות וסחר בינלאומי. התגורר בסין חמש שנים (יודע את שפת המנדרין), היה בעל שליטה בחברות ליבוא ויצוא סחורות מסין לישראל ולמדינות אחרות.

ענב שמשי: "אני מנהל את חברת דגל תוספי מזון, חברה יבואנית מקבוצת גלעם. לשתי החברות פעילות בתחום הזנת בע"ח ובעלי כנף. גלעם, חברה יצרנית ויצואנית ותיקה המונה מעל 250 עובדים ובעלת 3 אתרי יצור בישראל, גרמניה וספרד.
גלעם מייצרת מוצרים על בסיס חומרים טבעיים כגון תירס וסוכר גבישי (סלק סוכר). בתהליך יצור העמילן, התירס מפורק לגלוטן, נבט וגפת תירס. גלוטן התירס מכיל חלבון, משמש בחקלאות בעיקר למכוני התערובת להאבסת בעלי חיים ( בקר, עופות ובני צאן)".

"נבט התירס העשיר בשמנים משמש לתעשייה כשמן תירס, מכיוון שאין תעשייה כזאת בארץ, הוא משמש להאבסת בעלי חיים. גפת התירס (החומר שנשאר לאחר מיצוי הגלוטן והנבט) מועבר למרכזי מזון ורפתות.
בסוכר הגבישי גלעם משתמשת ליצור פרוקטוז וסיבים תזונתיים (סיבי FOS). הפרוקטוז והגלוקוז מתוצרת גלעם משמשים בתעשיית המזון להמתקה וליצור סירופים שונים.

ענב מסביר לנו: "הסיבים התזונתיים המתקבלים (בתהליך אנזימטי מיוחד) מהסוכר הם "הלהיט" החדש בתזונת בני אדם ובעלי חיים".

החברה הבינה שהסיבים התזונתיים הם חלק מטרנד עולמי חדש לשיפור התזונה. בתהליך אנזימתי הסוכר הגבישי הופך לפרוקטו-אוליגוסכריד קצר שרשרת והינו סיב תזונתי פרה-ביוטי יעיל ביותר.
הסיב התזונתי (בסימון המסחרי GOFOS), הינו סיב תזונתי שאינו מתעכל בקיבה אלא מותסס סלקטיבית במעי בעל החיים, ותורם רבות לתזונתם ולמערכת החיסון של מגוון רחב של בעלי חיים דוגמת עופות, חזירים, עגלים, דגים, סרטנים ועוד.

בעולם, ישנה מגמה שהתחילה לפני שנים, בהוצאת אנטיביוטיקה וחומרים מזיקים לסביבה מתוכניות הזנה של בעלי החיים. הסיב GOFOS אומר לנו ענב, מאפשר לתכנן מנות מזון מתקדמות תוך שיפור משמעותי של תהליך העיכול, הגברת ספיגת המינרלים, שיפור החסינות, עליה בשיעור ההישרדות, שיפור ניצולת המזון והגדלת התפוקה. המוצר הוא תוסף מזון פרהביוטי המחליף רכבי מזון אסורים במנת האוכל של יונקים ובעלי כנף.

יתרונות הסיבים התזונתיים ידועים כבר משנות ה-80. ישנם הרבה עבודות מחקר על יעילותם בבני אדם וביונקים אחרים (חזירונים, עגלים, טלאים ודגים). בראשית המאה, נעשו ניסיונות ומחקרים גם בבעלי כנף. מתחילת שנות האלפיים, נמצאו הרבה עבודות מחקר בספרות המקצועית (פולטריי סאינס), על תוספי סיבים תזונתיים במנה של עופות פטמים (GOFOS) על יעילות המעיים וספיגה טובה יותר של מרכיבי המזון. הממצאים מראים גם על חסינות טובה יותר כנגד מחלות (סלמונלה, אי קולי). יכולת התוסף התזונתי להוריד את ה-pH במעי, (יצור עצמי פרה-ביוטי של אצטט, בוטירט ופרופיונט), מביאה לשגשוג ה"חיידקים הטובים" (לקטובצילוס וביפידובקטריה) ועל ידי כך, לדכא ולהפחית את כמות ה"חיידקים הרעים". פעילות זאת, יוצרת פעילות מעיים בריאה יותר. התוצאה: עליה במשקל ויעילות מזון משופרת.
בנוסף לכך, אומר ענב: נמצא שהשיפור בבריאות המעיים עוזר להפחתת שלשולים וכן שיפור ניכר בספיגת הסידן לעצמות. לעופות משק מסחריים החיות בתנאי לחץ מתמיד ובעלות מעי קצר יחסית, פעולת המעיים אינה אופטימלית ויש צורך בהוספת סיבים תזונתיים לשיפור העיכול והביצועיים המקצועיים כלכליים.
ישנם סיבים תזונתיים נוספים כמו, סיבי מוס (MOS) שפעילותם שונה במעי העוף. סיבי המוס לא מרבים את יצור ה"חיידקים הטובים" במעי, אלא מסייעים בסילוק הפתוגנים מהגוף המופרשים בצואה. המוצר GOFOS לעומת זאת משפר את בריאות המעיים דווקא ע"י ריבוי ה"חיידקים הטובים" המפחיתים בעצמם את כמות ה"חיידקים הרעים" בבעלי הכנף.

יעילות הסיבים התזונתיים והשפעתן בהתפתחות העוף ויונקים אחרים, היא בעיקר בגיל הצעיר. בעופות צעירים, התפתחות המעי ומעבר מספיגת החלמון העוברי לספיגה ישירה של חומרי המזון מתרחשת בשבועיים הראשונים בחיי העוף. הוספת סיבים תזונתיים למנה מאפשרת התפתחות אוכלוסיית חיידקים מאוזנת, משפרת מאוד את התפתחות ויעילות פעולת המעי וניקיון המעי מגורמי מחלה.

בנוסף לפעילות היצרנית של חברת גלעם, חברת דגל מייבאת מוצרים משלימים לייצור תערובות לבעלי חיים לרבות כולין כלוריד, ויטמינים, חומצות אמינו הכרחיות ועוד. אנחנו מאמינים, אומר לנו ענב, שעל ידי הצעת מגוון רחב של מוצרים מיובאים בנוסף על המוצרים שמייצרת הקבוצה, נוכל לתת שירות משמעותי ויעיל להזנת בעלי הכנף בישראל.

ערכנו סיור במפעל גלעם בכניסה לקיבוץ מענית. התרשמנו מתהליכי היצור, של המוצרים השונים ותהליכי הפיתוח של המוצרים החדשים. לענף העופות בישראל.

נפרדנו מענב ומצוות ההנהלה, בהרגשה טובה.
יש על מי לסמוך בפתוח מוצרים תחליפים לאנטיביוטיקה ותספי מזון משפרי עיכול.

 

כתבות נוספות