רוסיה: פיטוביוטיקה במקום אנטיביוטיקה בלולי הפטם

רוסיה הציבה לעצמה יעד:  להפסיק להשתמש באנטיביוטיקה בחוות הפטמים. בימים אלה נערכת תצפית מדעית בשימוש בחומר הנקרא בוטולין, אשר מופק מקליפת עץ הליבנה
צילום קליפת עץ הלבנה, ממנו מופק החומר הפיטוביוטי. קרדיט: Choogler / CC BY-SA 3.0

רשויות המזון והוטרינריה ברוסיה הציבו לעצמן יעד: להפסיק להשתמש באנטיביוטיקה בחוות הפטמים. בימים אלה נערכת תצפית בלולים, לשימוש בחומר פיטוביוטי, הבוטולין, המצוי בקליפת עצי ליבנה. החומר ידוע כאחראי על צבעו הלבן של העץ, המגן עליו מפני קרני השמש.

מדענים של האקדמיה הרוסית למדע ערכה ניסוי עם פטמים מגזע רוס. תוצאות המחקר פורסמו במגזין המדעי הרוסי ”וטרינריה היום”. לציפורים בקבוצת הניסוי הוסיפו בוטולין יבש למנות מגיל 21 ימים עד גיל 35 ימים, בקצב של 2.5 מ”ג לק”ג משקל חי. הכנסת תוסף התזונה המבוסס על בוטולין לעלייה של 7.6% במשקל חי ובמשקל בהשוואה לקבוצת הביקורת.

מדענים מצאו גם כי צריכת הפיטוביוטיקה על ידי הפטמים הביאה לירידה באחוזי השומן התת עורי והבטני, ושיפרה את איכות הבשר. תקנות השו”ט הרוסי עדיין אינן מגבילות את השימוש באנטיביוטיקה בחוות פטמים. עם זאת, ברוסיה לא רוצים לראות שאריות אנטיביוטיקה בבשר הפטמים ושואפים למשקי עופות בהם עיקר התרופות – מקורן בטבע.

כתבות נוספות

צילום המחשה: Ibgroup2018 / 4.0 CC BY SA

תחשיבי תחילת חודש אפריל 2021

התחשיבים של תחילת החודש עבור חודש אפריל 2021 עבור פרגית קלה, פרגית כבדה, אפרוח הודו והודנים. קרדיט צילום המחשה: Ibgroup2018 / 4.0 CC BY SA

חג פסח כשר ושמח!

ארגון מגדלי עופות מאחל לחבריו ולכל עם ישראל חג פסח כשר ושמח! חג של חירות, של התחדשות, עשייה, הגשמה ובעיקר – חג של בריאות! מאחלים