רשמו ביומנים: יום הביצה הבינלאומי יצויין במשרד החקלאות

יום הביצה העולמי יצויין ביום חמישי, ה-12 אוקטובר, באירוע זום מיוחד, בהשתתפות מדריכי שה"מ ומרצים מובילים. פרטים מדוייקים יפורסמו בקרוב. יום הביצה העולמי צויין לראשונה בווינה, בשנת 1996, אז הוחלט לחגוג ייחודה של הביצה כמרכיב מזון חיוני, זמין ואיכותי ביום השישי השני באוקטובר. מאז, אוהבי הביצים ברחבי העולם מצאו דרכים יצירתיות חדשות לכבד את "תחנת הכוח המזינה" הזו, ויום החגיגה גדל והתפתח עם הזמן.

צילום המחשה: Monserrat Soldú / PEXELS

ענף ההטלה בישראל הוא אחד המובילים בחקלאות המקומית. הוא מייצר מדי שנה כ-2.2 מיליארד ביצים. בישראל יש כ-9 מיליון מטילות. ישראל מייצרת את כל תצרוכת הביצים שלה, כאשר הייבוא הוא נקודתי ובעיקר בתקופות החגים, בהן יש שיאי צריכה (במיוחד בפסח, הלא הוא "חג הביצים"). הישראלים הם בין המובילים בעולם בצריכת ביצים.

ענף ההטלה בישראל עובר שדרוג, בתהליך הנמשך כבר כמה שנים. הביצה היא הבסיס למאכלים ישראלים רבים.

בשנה שעברה,  משרדי החקלאות והאוצר הגיעו להסכמות עם מגדלי העופות המטילות לקידומה של הרפורמה בענף הלול, ולביסוסו של הענף בשנים הקרובות.

בעיקרי ההסכם, התכנון בענף ההטלה יסתיים תוך 10 שנים, כאשר שר החקלאות יהיה רשאי, באם יהיה צורך, להאריך את התקופה בשלוש שנים נוספות. במקביל יירד המכס על ייבוא ביצים ב-50% באופן מידי, ל-15 אג', ובהמשך ל-14 אג'. לצד זאת, יתמכו המגדלים באישור תקנות המעבר ללולים נטולי כלובים. כל זאת במטרה לספק לתושבי ישראל ביצים בריאות הבטוחות לשימוש, לטובת שמירה על בריאות הציבור, בריאות בעלי החיים ורווחתם. כמו כן, ניתנה הארכה גם ללולים שביצעו התאמות ללולים מודרניים להמשיך ולפעול ל-15 שנים נוספות, לפני מעבר לגידול נטול כלובים.

 

כתבות נוספות

הכשרת דור חדש בענף הלול

המדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית רואה בשילובה עם הקהילה שבסביבתה חלק בלתי נפרד מחזונה לפתח חקלאות

קרא עוד