משרד החקלאות מפרסם את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולאריים לקראת ראש השנה. הישראלים מובילים בעולם בצריכת בשר העוף לנפש
צילום: Image by Lukas from Pixabay
הצריכה המקומית של עוף היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64.9 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה-oecd נאמדת בכ-31.8 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני כ-50.8 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד בכ-14.9 ק"ג לנפש בלבד. כיום, בענף העוף המקומי (פטם) פועלים כ-500 מגדלים. לקראת ראש השנה, בשבוע הקניות לחג הצריכה עולה בכ-57% (לפי ניתוח נתוני מכירות ברשתות השיווק בשנת 2021).
כמובן, שצריך משהו להוריד איתו את הארוחות הטובות: מניתוח החטיבה למחקר, אסטרטגיה וכלכלה עולה כי הישראלי הממוצע צורך כ-5.6 ליטרים של יין בשנה. זהו נתון נמוך בהשוואה למדינות העולם, בפרט מדינות אירופה וארה"ב. לשם השוואה, בצרפת צריכת היין עומדת על כ-46 ליטרים בשנה. בפורטוגל, שיאנית העולם בצריכת יין לנפש, עומד הנתון על כ-51 ליטרים (!!). לפי נתוני סטורנקסט, נמכרו בישראל כ-31.6 מיליון ליטרים של יין בשנת 2020, מדובר בעלייה של כ-36% במכירות היין בישראל בין השנים 2010 ל-2020. המחיר הממוצע לליטר יין בישראל עמד על 36.6 ₪ בשנת 2020. לצרכן הישראלי אין העדפה מובהקת בין יין אדום ללבן, כאשר יין אדום עומד על קצת מעל ל-50% מסך המכירות בישראל. אולם, במרוצת השנים ניתן להבחין במגמת עלייה בצריכת יין לבן בישראל. בנוסף, נרשמה מגמת עלייה בצריכת יינות מבעבעים התואמת את המגמה העולמית.