סערה משפטית מאיימת על מכירת ענק בתעשיית הסויה – השלכות אפשריות גם על שוק הזנת העופות

מכירת מתקני העיבוד של חברת Imcopa, אחת מיצרניות סויה הגדולות בברזיל, נמצאת תחת עננה משפטית חריפה. בין המתעניינות ברכישה, הענקיות קארגיל ובונג'. עיכוב בעסקה עשוי להשפיע על מחירי ותזמון אספקת חומרי גלם להזנת עופות
צילום: Image by nishimura1123m from Pixabay

מאבק משפטי חריף בברזיל עלול לטרפד מכירה מתוכננת של שני מתקני ריסוק סויה מהותיים של חברת Imcopa, מהלך שעלול להשפיע על שוק הסויה העולמי – ובעקיפין גם על תעשיית הזנת העופות בישראל.

על פי דיווח סוכנות רויטרס, המחלוקת נסובה סביב שליטה על החברה הברזילאית שנמצאת תחת הגנת פשיטת רגל כבר כעשור. חברת ההשקעות R2C, שמינתה בעבר את הנהלת Imcopa, מאשימה את בית המשפט באי סדרים משפטיים סביב מכירה פומבית מתוכננת של המתקנים ב-3 ביולי. מנגד, עו"ד מטעם מבשלת הבירה Cervejaria Petropolis – שבבעלותה רוב החוב של Imcopa – טוען כי ההליך תקין ואינו מושפע מהליכים מתנהלים במקביל.

המכירה המדוברת כוללת שני מתקנים במדינת פראנה, סמוך לאזורים עשירים בסויה ונמל ימי מרכזי, כאשר מחיר המינימום נקבע על כ-297 מיליון דולר. המתקנים, שיכולים לעבד עד 1.5 מיליון טון סויה בשנה, מתמחים גם בעיבוד סויה לא מהונדסת גנטית – רכיב מבוקש במיוחד בתעשיות מזון ובמוצרי הזנה לבעלי חיים.

בעבר הביעו ענקיות הסחר בונג' וקארגיל עניין ברכישה, אך בשל תביעות סבוכות, אף עסקה לא הבשילה. כיום נדרשים הקונים להפקיד את מלוא הסכום לחשבון נאמנות מראש – דבר שעשוי להרתיע מתעניינים נוספים, בעיקר לנוכח רווחיות נמוכה בתחום הריסוק בברזיל בעת הזו.

כעת, עיני תעשיית ההזנה בעולם נשואות לפראנה – שם ייקבע האם Imcopa תימכר סוף סוף, או תמשיך לדשדש תחת עננה משפטית נוספת.

כתבות נוספות