16 מיליון שקלים למיזמים לשיפור יכולות טכנולוגיות בענפי החקלאות

משרד החקלאות וביטחון המזון, רשות החדשנות ומנהלת תקומה יתמכו במשותף בפיילוטים של מיזמי אגטק, לשיפור יכולות טכנולוגיות בחקלאות בהשקעה של 16 מיליון ש"ח
צילום: Image by Freddy from Pixabay

משרד החקלאות וביטחון המזון, בשיתוף רשות החדשנות ומנהלת תקומה, מפרסם קול קורא חדש למיזמי אגטק. הקול הקורא נועד לתמוך בחברות אגטק לקידום מיזמי פיתוח שעודם בשלב ההרצה, על מנת לאפשר להם לעבור את המשוכה משלב "המעבדה" לשלב ההיתכנות וההשקה של "מוצר מדף".

מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: ״משרד החקלאות וביטחון המזון בהובלת שר החקלאות חה״כ אבי דיכטר, מגשים את ייעודו לתכלול ביטחון המזון הלאומי ולתחילת עבודתו על גיבוש תכנית לאומית לביטחון מזון 2050, בשיתוף כל שותפנו בממשלה אשר מבינים את גודל השעה ונכונים לשתף פעולה למען הבטחת ביטחון המזון הלאומי של אזרחי מדינת ישראל. ב-10 חודשים האחרונים במהלכה מדינת ישראל מצויה במלחמה, התחדד הצורך בתכנית לאומית לאור האתגרים הרבים העומדים לנגד מדינת ישראל ומאפיינה כמדינת אי מוקפת אויבים, הדורשים את הגדלת הייצור המקומי ותכנון לטווח רחוק, תוך הוזלת והבטחת זמינותם של גורמי הייצור לחקלאות – קרקע, מים, כוח אדם, מו״פ וחדשנות״.

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "אני רואה במהלך זה הזדמנות מצוינת לחברות האגטק הישראליות בשלב של סיום פיתוח המוצר, פיילוטים אלו יאפשרו להן להתקדם משלב הפיתוח להתנסות ממשית אשר תשפר את סיכויי ההצלחה שלהן בשווקים הגלובליים. בנוסף הפיילוטים יתרמו גם לחיזוק המגזר החקלאי המקומי ולהגברת התוצרת המקומית. שיתוף הפעולה עם החקלאים המקומיים מבטיח קרבה בין אתר ההרצה והחקלאים הישראלים לחברה הטכנולוגית הישראלית , וכך נוכל להבטיח את הצלחתם בטווח הארוך."

אסף יצחקי, ראש מערך החקלאות במנהלת תקומה: "התמיכה המשותפת של מנהלת תקומה, משרד החקלאות וביטחון המזון ורשות החדשנות במיזמי אגטק היא צעד משמעותי וחשוב בפיתוח חבל התקומה המבוסס על החקלאות מתקדמת וחדשנית. ההשקעה של 16 מיליון ש"ח במיזמים תתרום לא רק לפיתוח הטכנולוגי, אלא גם ליצירת הזדמנויות כלכליות ולחיזוק הקהילות המקומיות בשדרות וביישובי חבל התקומה. אנו מאמינים כי באמצעות הפיילוטים הללו נוכל לבחון וליישם את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בחקלאות בחבל התקומה ולהפוך את ישראל למובילה עולמית בתחום האגטק".

במשרד החקלאות ורשות החדשנות מציינים כי מטרתנו היא לאפשר חשיפה וחיבור ולבחון היתכנות ויישום טכנולוגיות חדשות בקרב החקלאות המקומית, לצד קידום שיווקן לשווקים בינלאומיים לטובת צמיחת חברות מקומיות בתחומי אגטק. המסלול מיועד לחברות טכנולוגיה ישראליות שיבצעו פיילוטים בתחום החקלאות (אגטק). התכנית מיועדת לעודד מיזמים בשלבי פיתוח מתקדמים, אשר ייבחנו באתרי הרצה (מו"פים אזוריים, חקלאיים) זאת על מנת לוודא התאמה לתנאי השטח המקומיים ולבדוק את אפקטיביות המוצר כבר בשלב הפיתוח, בשיתוף פעולה עם חקלאים מקומיים. בצורה זו משקים חקלאיים נהנים מפירות מוצרים טכנולוגיים מתקדמים וחברות הטכנולוגיה נהנות מהבשלת המוצר והדגמתו.

הפיילוטים יכולים לעסוק בטכנולוגיות מבוססות צמחים ובעלי חיים, המשמשים למזון או לחומרי גלם תעשייתיים וכן מוצרים, שיטות ותשומות לשיפור ולייעול תהליך הגידול של צמחים ובעלי חיים, לרבות: חקלאות מדייקת, חקלאות ורטיקלית (גידול יבולים בשכבות אנכיות), רובוטיקה ואוטומציה (AI), חיסכון במים והשקיה: שימוש בטכנולוגיות לחיסכון ולייעור השימוש במים, פיתוח ועמידת זנים (טכנולוגיות שפותחו לשיפור זנים או יבולים עם תכונות משופרות כגון: עמידות לבצורת, סבילות מזיקים ותכולה תזונתית משופרת) וטכנולוגיות תומכות חקלאות לייעול וקיצור תהליכי עבודה ושימוש בחומרים טבעיים.

המענקים יהיו בשיעור של 20%-50% מהתקציב המאושר, להם תצורף תוספת בשיעור 25% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע בשדרות, יישובי חבל התקומה ועוטף עזה ו-10% לחברות שעיקר הפעילות שלהן תבוצע באזור פיתוח.

 

כתבות נוספות

הכשרת דור חדש בענף הלול

המדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית רואה בשילובה עם הקהילה שבסביבתה חלק בלתי נפרד מחזונה לפתח חקלאות

קרא עוד