ארה"ב: תחזית מחיר הפטם ל-2026 עודכנה כלפי מטה, אך ב-2027 צפויה עלייה

משרד החקלאות האמריקאי הוריד במעט את תחזית המחיר הסיטונאי לפטם שלם בשנת 2026, לאחר שמחירי האביב נותרו יציבים יחסית. עם זאת, לשנת 2027 צופה USDA עלייה מתונה במחירים, בין היתר בשל מחירים גבוהים של חלבונים מתחרים מהחי

משרד החקלאות האמריקאי, USDA, עדכן כלפי מטה את תחזית מחיר הפטם בארצות הברית לשנת 2026, אך במקביל פרסם תחזית לעלייה מתונה בשנת 2027.
על פי הנתונים, המחיר הסיטונאי המשולב הארצי של פטם שלם בארה"ב עמד באפריל על 121.13 סנט לליברה. גם בתחילת מאי נרשמה יציבות יחסית: בשבוע שהסתיים ב-1 במאי עמד המחיר הממוצע על 122.75 סנט לליברה, ובשבוע שהסתיים ב-8 במאי על 121.86 סנט לליברה.
בעקבות היציבות במחירים, USDA הוריד את תחזית המחיר לרבעון השני של 2026 ב-3 סנט, לרמה של 122 סנט לליברה. גם התחזיות לרבעון השלישי והרביעי עודכנו כלפי מטה, ל-123 סנט לליברה בכל אחד מהרבעונים.
כתוצאה מכך, התחזית השנתית המעודכנת למחיר הפטם בשנת 2026 עומדת כעת על 121.9 סנט לליברה. מדובר בירידה של 1.7 סנט לעומת התחזית שפורסמה בחודש הקודם.

עם זאת, התחזית לשנת 2027 מצביעה על שינוי מגמה מתון. לפי USDA, המחיר הסיטונאי המשולב הארצי של פטם שלם צפוי לעמוד בשנה הבאה על 124 סנט לליברה, עלייה של 1.7% לעומת תחזית 2026.
הסיבה המרכזית לתחזית העלייה בשנת 2027 היא הצפי למחירים חזקים יחסית של חלבונים מתחרים מהחי, ובהם בשר בקר ובשרים נוספים. כאשר מחירי החלבונים האחרים נותרים גבוהים, בשר העוף עשוי להמשיך ליהנות מביקוש יציב, משום שהוא נתפס על ידי צרכנים רבים כאפשרות זמינה וזולה יותר.
עבור ענף הפטם, התחזית האמריקאית משקפת שוק שנמצא בשלב של איזון יחסי: המחירים אינם מזנקים, אך גם אינם קורסים. היציבות במחירי האביב הובילה להפחתה מתונה בתחזית 2026, אך התחזית לשנה שלאחר מכן מלמדת כי הביקוש לעוף צפוי להישאר חזק, במיוחד אם מחירי החלבונים המתחרים ימשיכו לתמוך בשוק.
מבחינת מגדלי הפטם ותעשיית העוף, מדובר באיתות חשוב: גם כאשר המחירים בטווח הקצר מתמתנים, שוק העוף ממשיך ליהנות ממעמד מרכזי בסל החלבון של הצרכן האמריקאי. התחזית ל-2027 מצביעה על כך שהביקוש לפטם עשוי להישאר יציב, בעיקר בזכות היתרון היחסי של העוף מול מוצרי בשר יקרים יותר.

כתבות נוספות