נתון לקראת החגים: צריכת בשר העוף בישראל היא מהגבוהות בעולם

אספקת הדגים הממוצעת בישראל היא כ-8 ק"ג לנפש דגים בשנה • בשבוע הקניות לחג עולה הצריכה הממוצעת של הדגים ברשתות השיווק בכ-42% • צריכת בשר עוף בישראל היא מהגבוהות בעולם ולקראת ראש השנה עולה בכ-30% • אספקת הרימונים עמדה על כ-4 ק"ג לנפש בשנה, בשבוע לפני ערב החג נמכרים כ-18% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה • אספקת התפוחים הממוצעת עמדה על כ-13.6 ק"ג לנפש, בשבוע הקניות לחג צורכים כ-77% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך ימות השנה

צילום המחשה: PIXABAY

הצריכה המקומית של עוף בישראל היא בין הגבוהות בעולם, ועומדת על כ-49 ק"ג לנפש בשנה. כיום, בענף העוף המקומי (פטם) פועלים כ-590 מגדלים. לפי ניתוח נתוני מכירות ברשתות השיווק בשנת 2023, בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, צריכת העוף עולה בכ-30% לעומת שבוע ממוצע בשאר ימות השנה.

ומה באשר לצריכתנו ביחס לעולם? צריכת העוף בישראל היא בין הגבוהות בעולם, ואף גבוהה יותר מממוצע המדינות המפותחות, שנאמד בכ-21.9 ק"ג לנפש בשנה על פי נתוני ה- OECD. למרות זאת, צריכת העוף לנפש במדינות המפותחות גבוהה יותר מהממוצע העולמי, שעומד על 20.9 ק"ג לנפש בשנה בלבד. את המקומות הראשונים יחד עם ישראל חולקות ארה"ב, עם צריכה של 35.7 ק"ג לנפש, פרו עם 33 ק"ג לנפש ואוסטרליה עם 30.3 ק"ג לנפש.

 

כתבות נוספות