מצב ענף הלול בישראל בראי העיתונות העולמית

מסקירה מקצועית ממצה שפרסם האתר POULTRY WORLD, עולה כי ההשלכות של המבצעים הצבאיים של ישראל ברצועת עזה יחד עם התפרצויות מחלת ניוקאסל "העמידו את תעשיית הלול על סף משבר", כפי שדיווח אתר דה מארקר, המצטט שחקנים בשוק הישראלי

על פי הסקירה, הקמעונאים בישראל נבהלו בשל עלייה דו ספרתית במחירי העופות בשוק הסיטוני. השינויים עדיין לא באים לידי ביטוי במחיר לצרכן, אולם לדברי כותבי המאמר,אלה יהיו בקרוב. במאמר צויין כי במהלך הרבעון הרביעי של 2023 איבדה ישראל 16 מיליון עופות בסדרת של התפרצויות של מחלת הניוקאסל. המגיפה התפשטה ללולי עופות ברחבי הארץ, ופגעה קשות בשרשרת האספקה בענף.

עוד נכתב, כי מחסור בכוח אדם הנובע מהפעילות המתמשכת של כוחות צה"ל ברצועת עזה מוסיף לחץ על הענף. כך למשל, קריית שמונה, בה ממוקם בית המטבחיים "עוף הגליל", ושער הנגב, שבה משחטת עוף עוז, סבלו ממחסור בכוח אדם בעקבות פינוי היישובים בנגב, בהם יישובי העוטף.

חלק מהלולים באזורי הצפון והדרום הושבתו עקב המלחמה, בעוד שאחרים סובלים ממחסור בכוח אדם, שכן מאז פרוץ הלחימה בגבולות ישראל, עזבו עובדים זרים רבים את ישראל. כדי לפצות על המחסור בכוח אדם, חלק מהמשחטות עברו לשבוע עבודה של 6 ימים. עם זאת, גורמים בתעשייה מעריכים כי כל עוד שהמצב הביטחוני ישתפר והמגיפה תמשיך להתפשט, הדברים רק יחמירו.

במצב דברים זה, חלק מהקמעונאים הישראלים נקטו צעדים לצמצום האינפלציה בכל מחיר. "יש פה שילוב של מגיפה עם סגירת חוות עופות ומשחטות בצפון ובדרום. כרגע, אנחנו לא מרוויחים ממכירת עוף, כשאנו נושאים במלואם את העלייה בעלויות", אמר אחד הקמעונאים בישראל.

עוף נחשב למוצר יסוד, ולכן קמעונאים נמנעים מהעלאת מחירים כדי למנוע אובדן לקוחות.

לפרסום המקורי

 

כתבות נוספות

הכשרת דור חדש בענף הלול

המדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית רואה בשילובה עם הקהילה שבסביבתה חלק בלתי נפרד מחזונה לפתח חקלאות

קרא עוד