בשר עופות מיובא לאסטוניה מזוהם בחיידקי קמפילובקטר העמידים לאנטיביוטיקה קובע חוקר בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטה מקומית
צילום המחשה: PIXABAY
"המחקר הנוכחי חשף כי בשר עוף פטם ממוצא ליטאי ולטבי שנמכר בחנויות קמעונאיות באסטוניה היה מזוהם בקמפילובקטר מסוג spp, הנחשב עמיד מאוד לאנטיביוטיקה", אומר טריין טדרסו, חוקר מהאוניברסיטה האסטונית למדעי החיים. לדבריו, קיים מגוון גנטי בקמפילובקטר שבודד מדגימות בשר עוף טרי.
ממצאי המחקר מדאיגים: 90.2% מזני הקמפילובקטר שבודדו מבשר עוף פטם בשנים 2018–2019 היו עמידים לאנטיביוטיקה מסוג אחד או יותר. החוקר הגיע למסקנה שבשר עוף פטם ליטאי ולטבי שנמכר בחנויות קמעונאיות באסטוניה היה מזוהם בקמפילובקטר spp. צריכת עופות מזוהמים בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה עלולה להוות סיבה לדאגהב לבריאות הציבור ויש לטפל בו בדחיפות.
סך של 127,840 מקרים מאושרים של קמפילובקטריוזיס אנושית דווחו בשנת 2021, עם שיעור של 41.1 לכל 100,000 אנשים באיחוד האירופי. Campylobacter jejuni ו- Campylobacter coli הם המינים העיקריים של קמפילובקטר הגורמים ל-80% ו-10% מהזיהומים בבני אדם, בהתאמה.